Светкавица в дъжда!

Навън беше мрачно и студено. Небето беше сякаш измито... сивата картина се допълваше от лек, пронизващ вятър и ситен ръмеж. С забързан ход отминаваха случайни минувачи, сгушени в топлите си дрехи.

По задание бяхме ограничени да снимаме навън, да, именно на гореописания неприветлив фон. В такъв момент просто искахме как да извлечем най-доброто от ситуацията.

Добрите новини бяха, че на този мрачен пейзаж изпъкваха медените листа по дърветата, златистата коса и рубинено червените устни на Алекс, както ярко червената й Hyundai Kona.

Предвид обстоятелствата се спрях на минимално количество техника - два обектива и една светкавица със софтбокс. Снимките с Алекс вървяха изключително леко и приятно, доколкото успях да доловя тогава почти не й беше досадно (смея се).

IMG_6496.jpg
IMG_6463.jpg
IMG_6432.jpg
IMG_6444.jpg

Превъртам около два часа напред. В тях преобладаваха позиране, снимане и шофиране до следващата лоакция. Температурата навън падеше все по-осезаемо. Дребните капчици продължаваха да се бутат в очите ни все така агресивно. Паветата по ул. Шипка напомняха за ледена пързалка. За щастие това по никакъв начин не попречи на снимачния процес. 

IMG_6577.jpg
IMG_6707.jpg
IMG_6806.jpg
IMG_6617.jpg
Webcafe-Booklet-Cover-Alex Sarchadzhieva-.jpg

Най-хубавото от цялата тази история е крайният резултат! Изглежда, всички останахме доволни от снимките! Кадър на Алекс краси корицата на бр. 4 на webcafe to go! :)))

Фотосесията се случи за и благодарение на Webcafe
За Алекс разказва Криси Димитрова (@Sekyiwa) - текста й препоръчвам да прочетете тук.

Фотограф: Вихър Ласков
Модел: Александра Сърчаджиева
Грим: Росина Георгиева
Стайлинг и асистиране при снимките: Ана Динкова
Коса: Николай Иванов - Нико